Aduan tatatertib pada sarjan 'peras ugut'

Malaysiakini, 28 July 2010

Parti Sosialis Malaysia (PSM) dan NGO hak asasi Suara Rakyat Malaysia (Suaram) membuat laporan tatatertib terhadap seorang anggota polis yang didakwa bersubahat dalam kes pemerasan seorang tukang pembinaan.

Setiausaha agung PSM S Arutchelvan membuat laporan tersebut di ibu pejabat polis di Bukit Aman, Kuala Lumpur hari ini.

Mereka mendakwa, seorang anggota berpangkat sarjan di sebuah balai di Kajang terlibat dalam pemerasan tersebut.

Sebelum itu, Arutchelvan menyerahkan memorandum berhubung perhubung perkara yang sama kepada Ketua Polis Negara Tan Sri Musa Hasan.

Full story here: http://www.malaysiakini.com/news/138631

Sumbangan Kewangan

Dalam memberi sokongan kepada PSM, saudara/saudari memberi sokongan kepada usaha membina Malaysia yang lebih saksama melalui proses demokrasi. PSM tidak mempunyai apa-apa sokongan hebat dari korporat. PSM hanya ada sokongan dan komitmen rakyat biasa.

Nama Akaun: Parti Sosialis Malaysia
No. Akaun: 512080337313
Bank: Maybank
Cawangan Bank: Subang Perdana, Subang, Selangor, Malaysia
Swift Code: MBBEMYKL
Contact: sivarajan.a@gmail.com

Video